Ştiri » octombrie 2012 » 18 octombrie 2012
De ce roşiile nu mai au gustul de altădată?
J, 18.10.2012, ora 17:42 | Agricultură | 624 vizualizări
În ultimele decenii, procesul de selecţionare a roşiilor a dus la modificări genetice ce au făcut ca varianta modernă să fie mai degrabă insipidă. Producătorii, scrie revista Science, au acordat atenţie aspectului 'coacere uniformă', pentru ca tomatele să ajungă la maturitate în acelaşi timp şi să aibă atrăgătoarea culoare roşie. Problema este că acest demers a determinat modificări moleculare negative în privinţa gustului. Mutaţia selecţionată a dus la scăderea producerii unei proteine - numite GLK2 - foarte importante în mecanismul fotosintezei. Ea a făcut ca roşia să producă mai puţin zaharuri şi alte componente cu influenţă asupra gustului. Acest mecanism a fost pus în evidenţă de o echipă de la Universitatea 'Suleyman Demirel' din Turcia, agronomii fiind de părere că o intervenţie asupra nivelurilor de GLK2 ar putea readuce roşiilor calităţile gustative pierdute de-a lungul timpului.
Toată ştirea pe IncomeMagazine.ro
Curs valutar din 18.10.2012
Indici bursieri din 18.10.2012
comentarii
|
Ultimele ştiri din categoria Agricultură
 Mugur Isărescu, guvernatorul băncii naţionale, a declarat miercuri, după şedinţa de politică monetară, în contextul în care a prezentat evoluţiile economice din a doua parte a anului anterior, că anul agricol 2019 a fost "nefavorabil", Isărescu fiind primul oficial cu o astfel de afirmaţie. citeşte...
 Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat astăzi, la Cefa, că Legea risipei alimentare trebuie modificată, motiv pentru care nu s-au publicat normele metodologice, precizând că există o variantă pe site pentru consultare publică. citeşte...
 Guvernul a aprobat plafoanele alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii şi schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic şi a stabilit cuantumul acestora pentru anul de plată 2016, acestea fiind mecanisme de susţinere a producătorilor agricoli care se aplică în perioada 2015-2020. citeşte...
 Roşiile româneşti ar putea ajunge în pieţe tot anul! Cel puţin, asta promite ministerul Agriculturii, care îi ajută pe fermierii care deţin sere şi solarii, printr-un program pe mai mulţi ani. Agricultorii spun "mulţumesc" pentru banii oferiţi de stat, însă mai taie din optimismul oficialilor: a fost o iarnă grea, aşa că roşiile s-ar putea coace mai târziu. Şi nici banii primiţi nu sunt suficienţi ca roşia să fie românească tot anul. citeşte...
 Ţara noastră a importat 120.830 de tone de cartofi proaspeţi şi refrigeraţi, în primele nouă luni din 2016, în creştere cu 45% faţă de perioada similară din 2015, potrivit balanţei comerciale cu produse agroalimentare în spaţiul intra şi extracomunitar. citeşte...
|
Top ştiri din ultima săptămână
|
|